hétfő, április 30, 2007

Anyák napja és szervezkedés

Jelen pillanatban mindent felülír az Anyák napja nálam. Még azt is, hogy Anikó a héten Pécsett van, és oda postázhatnék neki RRt. De most ezerrel a vasárnapra készülök.
Haladhatnék gyorsabban is, ha eljutottunk volna a hosszú hétvégére Hajdúszoboszlóra, de Botikám betegsége közbeszólt. Úgyhogy most itthon vagyunk, kettesben (Benikém Anyuéknál, hogy jobban tudjak a Botira koncentrálni), de a bogárkám egyenlőre gyakorlatilag folyamatos testkontaktust igényel, nehéz tőle bármit is csinálni.
Úgyhogy, ha hozzájutok, akkor az Anyák napiakat csinálom: Anyunak a napraforgókat (már majdnem kész, kb 3-4 órányi munka van már csak vele), a két nagyinak meg a hugimmal közösen dobozkákat adunk: ő festi és/vagy dekupálja, én meg hímzek a tetejére mintát.
Egy Long Dog samplerből vettem két mintát (köszi Zsuzsa!!!), és multikolorral csinálom, szép lesz, majd lesz fénykép is, ha kész lesz.
És még anycinak is készülne egy közös dobozka, erre még keresem az igazit.
És arra is rádöbbentem, hogy mostantól sokkal több hímzéses vállalásom lesz, muszáj valami rendszert csinálnom, hogy elbírjak vele: belevágok én is a rotációba.
Mivel jelenleg fut 3 RR, amiben benne vagyok, meg most május elején is indul egy (ebből kettő lassú), ezért heti 3-4 estét kell adni ezeknek. Ezen kívül be kell szorítani a SAL-t, meg kell csinálni heti legalább egy napot, amikor WIPet csinálok, hogy oda jöhessen be a Chatelaine. (ja, és mivel addig már eljutottam, hogy azt vagy 35ös, vagy 40es vászonra kéne csinálni, de olyanom nincs itthon, június elejéig be kell fejeznem 10 projektet - három már kész van, Anyák napjára lesz még 3-4, meg az induló RR, de még akkor is kettőt össze kell dobnom, hogy megvehessem). Mondjuk a Chatelaine első része tuti, hogy Bulgáriára marad, mert oda azért nem viszem a teljes rotációmat, de akkor is bele kellene húzni.
Szóval a rotáció:
Hétfő: RR
Kedd: SAL (Balika általában próbál)
Szerda: WIP (mert szerdánként itthon vagyok, általában nap közben is hozzájutok)
Csütörtök: RR (ez a randinight-unk általában, ez nem lesz túl haladós)
Péntek: RR (Balika általában zenél, este-éjjel sokat tudok haladni)
Szombat: RR (ua)
Vasárnap: WIP / RR (RR állásától függően)

Hát, egyenlőre ezt találtam ki, kiírom oldalra is, aztán majd menet közben még tuti alakul.

szerda, április 25, 2007

Tarot

Jade-nél találtam, megcsináltam...
Elégedett vagyok


You are The Wheel of Fortune


Good fortune and happiness but sometimes a species of
intoxication with success


The Wheel of Fortune is all about big things, luck, change, fortune. Almost always good fortune. You are lucky in all things that you do and happy with the things that come to you. Be careful that success does not go to your head however. Sometimes luck can change.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

péntek, április 20, 2007

Készülőben

Újabb Astromacsek lett kész. Tegnap amúgy is postázós napom volt, négy csomagot vittem továbbítani tegnap (ebből hármat sikerült is, a negyediket még csak ma).






És mivel a kis visszaszámlálókám kezdett igencsak stresszelni az anyák napja közeledésével (és ráadásul Anycinak egy nappal korábban van a szülinapja) elővettem egy régen elkezdett képet. Eredetileg is Anyunak kezdtem el, csak akkor még nagyon nehéznek tartottam a rengeteg színváltást, ezért félretevődött. Most sokkal jobban megy... Csatolok egy ilyen volt - ilyen lett képet, hogy megítélhessétek.


Cool Slideshows

szombat, április 14, 2007

Ötletbörze

Képzeljétek, megtudtam a Tuscany mandala méretét: 341x341. Nem semmi!
És van egy hely, itt, ahol ki lehet próbálgatni, hogy melyik anyagon hogy nézne ki! Sajna nem jöttem még rá, hogy hogyan lehet úgy elmenteni, hogy a háttér színe is látszon, de ha valamelyikőtöknek lenne kedve eljátszani vele, kíváncsi lennék, hogy ti milyen színű anyagra tennétek!
Az én eddigi kedvenceim:
a Sugar Maple Autumn Splendorja (már megint az ősz), és a Silkweaver Cameoja.
Aztán, ha eldőlt, még festenem is kell olyanra anyagot!

szerda, április 11, 2007

Új szerelem

Lányok, szégynlem, és szánom-bánom, de ma blogolvasgatás közben beleszerettem egy képbe.
Mutatom is:


Ugyanez itt fent van fekete alapon is - úgy még szebb.
És ez egy online class, június elején indul, részletekben adják a mintát, meg a hozzávalók listáját.
Annyira beleszerettem, hogy muszáj volt csatlakoznom, ami azt is jelenti, hogy két hónapom van, hogy elérjem a 10 elkészült munkát (már megvan három, ha kész leszek a három anyák napival, meg az egy induló RRrel addig, akkor elvileg még meglehet - majd nagyon igyekszem).
De ugye, mennyire gyönyörű?

kedd, április 10, 2007

blogroll

Mivel többen kérdeztétek, és lehet, a kommenteknél elbújna, ideírom:
blogroll
itt kell regisztrálni, aztán lehet beadogatni a linkeket. De ha beállítod a one-click verziót, akkor a böngésződ eszköztárára kitesz egy Blogroll it! gombot, és a neked tetsző blogoknál csak arra kell klikkelni.
Ja, és arra a következtetésre jutottam, hogy sajna a freebloggal sehogy sem fog működni :-(

Kérdések

Már megint két kérdésnyi elmaradásban vagyok :-)

1. Hogyan fogadja a környezetem a hobbimat?
Leginkább időpocsékolásnak tartják, bár Anyunak meg a nagyijaimnak legalább tetszik, ami elkészül. Mindennapos a mikor van neked erre időd kérdés is :-)
Balázs kötögetésnek hívja, amitől megőrülök.
De nem nagyon izgatom magam rajta, én élvezem, és ez a lényeg!

2. Milyen hímzéssel kapcsolatos dolgok vannak az asztalomon?
Az íróasztalomon gyakorlatilag semmi, itt nem szoktam hímezni. Ellenben a hímzős sarkomban található a dohányzóasztal, rajta minták, folyamatban lévő hímzések (most épp kettő, egy RR és egy magamnak), ezek mintái, néha a hímzős táska, a folyamatban lévőkhöz használatos fonalak (ez, amióta az asztal alatt ott figyel a komódkám, leredukálódott, ami nem kell, azt azonnal visszateszem a helyére), a DMC tűtartó a tűimmel, és a fonalmaradékok. Nem túl nagy a rend :-)

Viszont lenne egy kérésem:
betettem az általam olvasott blogokat egy blogrollba, ez elvileg figyeli, hogy írt-e valaki. Ezt a funkciót viszont engedélyezni kell a blog beállításánál (most vettem észre, hogy nekem sem volt, itt a bloggeren a send pings-et kell bepipálni, máshol nem tudom, hogy megy), lányok, megnéznétek, hogy nektek engedélyezve van-e?
Akikről tudom, hogy nincs: Évi, Cimpi, Ralina. A többiek még nem buktak le...
Lányok, engedélyezzétek, légyszilégyszilégyszi!!!

hétfő, április 09, 2007

Húsvéti last minute

Szombaton elkészültem a húsvéti bannerem mintájával. Nem egy nagy durranás, egy kicsike nyuszi csak, más nem nagyon fért bele.














Aztán, hogy ne legyen annyira üres, kicsit kicsicsáztam díszekkel. Lehet, hogy sok lett, de a gyerekek imádják!
Ja, és ez az első bannerrem, amit teljes egészében én varrtam, szegéssel, mindennel együtt! Szombat este varrtam meg, vasárnap reggelre már a falon lógott, éppen időben!

csütörtök, április 05, 2007

Kész munkák

Tegnap befejeztem a Spongyabob párna hímzését, ma pedig (Cili segítségével) meg is varrtam! Boti megkapta szülinapjára ma, nagyon örült is neki.
Viszont sajnos azt még nem mutogathatom, mert csak a májusi magazinban lesz benne, majd csak utána.
Addig is megmutatom Annaitto IV RRjét, azzal a képpel még adós vagyok.

kedd, április 03, 2007

Rendezgetés

Ma megjött a fonalas ládikám! Annyira megörültem neki, hogy hiába tervezgettem mindenféle varrást meg hímzést délutánra, inkább a fonalaimat pakoltam be, meg az anyagaim között tettem rendet.
Szem elé tettem a félkész cuccaimat is, és elhatároztam, hogy mostantól minden héten kedden és/vagy csütörtökön valamelyik félkészemet veszem elő, hogy azok is haladjanak valamit.
Majd ennek örömére (mármint, hogy kedd van) RR-t varrtam - befejeztem Annaitto francia kendőjét, és még kontúrozgatom Spongyabobot.
Holnap veszek anyagot, csütörtök délután Cilinél megvarrjuk a párnahuzatot, és este oda is adhatom a kis szülinaposomnak!
Ja és még ezt el kell meséljem: Jártam ma a Podmanicky boltban, anyagokat venni (olcsóbb fajtákat, akkor még nem tudtam, hogy csütörtökön mehetek Cilihez, és gondoltam, varrok két-három próba párnát, majd megvarrom élesben egyedül). Csaptam egy kisebb bevásárlást (5 m anyag, töltőflíz, közbélés, szabóolló, ilyenek), és megnézegettem az újságokat is. Jött is velem két Stoney Creek, egy Cross Stitcher, MEG: két patchwork újság. Elvégre már tudok egyenesen varrni, úgyhogy nekem az kell!

hétfő, április 02, 2007

Áprilisi fogadalmak

Elkezdődött egy új hónap, itt az ideje, hogy átnézzem a márciusi fogadalmaimat, mit sikerült, és mit nem, és összeírjam az áprilisi listát.
Tehát, március:
- Sárkányos RRt befejezni - Megvan!
- annaitto IV és JJRRjét befejezni (dettó) - Az IV-ből kb 20 öltés hiányzik, a másik nincs meg
- két darab MS macsekhoroszkóp minta - Egy van kész belőle
- egy darab MS Astrocats minta - Megvan!
- egy darab Permin fűszernövény - Megvan!
- Spongyabob - Majdnem megvan (de a határidő is tolódott)
- tavaszi banner (PR tavasz topiary) - erről letettem menet közben.
Hát, sikerülhetett volna jobban is.

És akkor az áprilisi lista:
- Spongyabobot befejezni
- MS ducimacs halak
- MS Astrocats bika
- Permin fűszernövény - levendula
- annaitto JJRR
- három darab anyák napi kis potpourri tartó
- húsvéti banner

Tervem még lenne, időm nem lesz... Mindegy ha látom folyton kiírva, akkor jobban igyekszem, úgyhogy megint erősre vettem a listát.