szombat, március 31, 2007

Fűszernövény - végre

Ma reggel végre teljesen kész lettem a múlt havi fűszernövénykével. Azt hittem, sose lesz meg. Nem szerettem, bonyika, és annyira meg nem szépek rajta az átmenetek, hogy megérje ezt a sok színváltást.
Mindegy, itt van:














Este vagy holnap meg is csinálhatom a számadást a márciusi fogadalmaimról, és jöhetnek az áprilisiak!

1/50

Már jó ideje kész, de csak most mutathatom meg:
Készen van a az első a vállalt 50 projectből.
Egy Bent Creek minta, a Buzz, Fein flobára, és DMC-vel. Nagyon édi, nagyon haladós, és most varrtam először Rhodes stitchet :-)
Íme:

péntek, március 30, 2007

Varrógép II

Munka után (persze takarítás helyett) nekiültem próbálgatni az új varrógépemet. Szégyenszemre a helyes fonalbefűzésig sem jutottam el egyedül. Cilitől próbáltam telefonos segítséget kérni, a második percben közölte, hogy ezt ő így nem tudja, fogjam a varrógépem és menjek ki hozzá, majd úgy. Nem kellett kétszer mondania:-)
Úgyhogy már tudok egyenesen varrni, meg beszegni, meg végignéztem egy alap kispárnahuzat készítést. Ha lett volna még nyitva rövidárubolt, nem maradt volna pénz a tárcámban azt hiszem:-)
Már látom, hogy ez is szerelem lesz!

csütörtök, március 29, 2007

Varrógép!

Ma vettem magamnak egy varrógépet. Most úgy örülök neki, mint egy kisgyerek.
Vicces volt, mert Cili segítségét kértem, fel is hívtam a boltból, és közvetítettem közte és az eladó bácsi között :-) Aztán megvettem a legolcsóbb Naumannt. Mindenáron rám akarták sózni az eggyel drágábbat, mondván alig drágább (másfélszer annyi volt), de tud overlockot, ami nélkül nem lehet élni, de én elhittem Cilinek, hogy lehet. Ő azért tudja, hogy mire akarom használni, ha szerinte nekem felesleges az overlock, akkor tényleg az.
Alig várom a holnapot, Anyuéknál alszanak a fiúk, és akkor kipróbálhatom kedvemre :-)

Viszont ma megtudtam, hogy ha Spongyabob-ból én varrok párnát, akkor csak 10-éig kell leadni, úgyhogy ma este nekiesem a fűszernövényesből hiányzó kb. 20%-nak, hátha holnap tovább tudom adni.

szerda, március 28, 2007

Határidők

Hónap vége van, szorítanak az RR határidők, meg a Spongyabobom is április 1-re kell leadni...
Ennek most nagyon nekiestem, ennek örömére tegnap megcsináltam a háttér kb 1/3-át, ma is nyomatom ezerrel, csak azt nem tudom, a párnát hogy hozom össze belőle, de majd igyekszem...
És válaszolok Polly kérdésére is:
Ki mikor, hol szakít időt a hímzésre?

A mikor nehéz, ha nagy ritkán van olyan, hogy a négy órás munkámból sikerül hazaérnem 2-3 körül, akkor van pár órám, míg hazaérnek a gyerekek, vagy este, miután ők elaludtak (és én ébren tudtam maradni) és Balázs nincs otthon, akkor este kb 10-től éjfél-egyig.
Majdnem minden héten van egy estém, mikor a gyerekek anyuéknál alszanak, és Balázs sincs, akkor tudok egy nagyobbat haladni. Ezen kívül van még a hétvégeken a déli alvások ideje, ez kb 1 óra.
Nyaralások: csak ha nagyszülőkkel vagyunk.

Hol? Leginkább itthon, esetleg utazásokon, de volt már rá példa, hogy játszótéren is elővettem :-)
Itthon az új ülőgarnitúrán, vagy az ágyban (amennyiben videózom közben - ez a nappaliban nem működik)

hétfő, március 26, 2007

Újabb ducimacs


Hétvégén elég jól tudtam haladni a hímzéseimmel. Ennek eredményeként kész lett az Astrocats első darabja.
Nagyon aranyos, nagyon szerettem, hogy a háttér egy szállal van (és sokkal szebbek is ott az xek, mint a két szálasak) de egy horror volt a kontúr.
Viszont már csak be kell jelölgetnem a másik 11 cicus helyét, és indulhat az útjára!

szombat, március 24, 2007

Új szerelem

Van egy sampler, ami már régóta tetszik (hímzős blogban nézegetem, ahogy elkészül).
Annyira szép, nem?
Rákerestem ma a neten, és egy aranybányát találtam.
Évi, idesüss: Long Dog samplers
Gondolom, te is, és még jó néhányan, tudnánk innen válogatni!

csütörtök, március 22, 2007

Ducimacs készen

Elkészültem a horoszkópos macsekok utolsó előtti darabjával.
És mivel úgy néz ki, hogy mégsem lesz végleges átadós tali 31-én, az utolsó darabja áprilisra marad (szégyenlem ugyan, de havazódok: rengeteg a munka, jönnek be extra könyvvizsgálatok - hála istennek, mondjuk, meg megint betegek a fiúk... - ez van).
Mutatom a képet is!

péntek, március 09, 2007

Évi kérdése

Kicsit el vagyok maradva a blogírással. A héten két új kérdés is született, és még nem válaszoltam egyikre sem. Nem szép!
Jöjjön az első:
Hogyan rendszerezed és tartod számon a magazinjaidat, mintáidat?

Be kell hogy valljam, egyenlőre nagy rendszer nincs. Időhiány, lustaság... nem tudom.
A gépen lévő minták között sem ártana rendet tenni, mikor elkezdtem mentegetni, még nem igazán értettem a dologhoz, ezért elég hektikus a mintás mappám, már vannak kezdemények, hogy normális legyen, de nagyon nem az igazi. Viszont sajnálom az időt a rendezgetésre, mindig van jobb dolgom (ha más nem, hímzősblogokat olvasgatni :-))

A papíralapon lévő mintáim gyakorlatilag kizárólag magazinok, illetve kiadványok, eltekintve néhány, már elkészült kit mintájától. Ezeket igyekszem megjelenési sorrendben, papucsokba rendszerezni, de egyrészt folyton kifogyok a helyből (mindenhova gyerekjátékok költöznek szép lassan valahogy :-)), másrészt nem mindig vagyok elég rendes hozzá, hogy amit kivettem átlapozni (hármasával-négyesével persze, mert ki tudja, melyikben lesz, amelyiket szeretném), azt vissza is tegyem egyből a helyére. Kb. havonta egyszer elkap a láz, akkor szépen rendbeteszem őket, hogy újra indulhasson minden előlről.

Szóval, ne rólam vegyetek példát!

vasárnap, március 04, 2007

Jótékonysági blog

Lányok, megtennétek, hogy átnéztek a jótékonysági blogba (link oldalt), hogy látjátok-e a képeket? Ketten már szóltak, hogy ők nem, én viszont már akkor is látom, ha nem vagyok odaát bejelentkezve. Ha senki nem látja rajtam kívül, akkor valamit kezdenem kell sürgősen!

Sárkány KÉÉÉÉSZ

Csak bevásárlás után akartam, de Évi már türelmetlenkedett, úgyhogy mutatom:










Egyébként meglepően haladós és egyértelmű volt a kontúrozása (én féltem tőle), kb 3 óra alatt meg is volt (mondjuk ez a három óra cirka 6 részletben értendő, és hajnal fél kettőkor lettem kész). És ott a kész sárkányos kendő is. Sosem gondoltam volna, hogy a sárkány mint minta nekem bejön, pedig igen!

szombat, március 03, 2007

Sárkány majdnem kész



Tegnap este elkészültem a sárkány xeivel, már csak a kontúr van hátra, mutizom:






És a francia is meghaladta a 75%os készültséget, úgy néz ki, tényleg tudom hétfőn postázni őket!

péntek, március 02, 2007

Fogadalmak

Tudom, tudom, mindig az angol blogok :-)
De megint találtam két hasznos dolgot.
Az egyik, hogy
- egész évre
- ezen belül havi bontásban
fogalmaznak meg célokat. Lehet, hogy segítene nekem is, úgyhogy márciusra kipróbálom. Oldalra teszem, listában, hogy nehogy ne látszon a lapon :-)

A másik, hogy heti rotációban hímeznek (Pl: hétfő-RR, kedd-tavaszi banner, szerda - Spongyabob párna, stb.). Ez persze annak, akinek csak egy megkezdett munkája van, nem érdekes. De az nem én vagyok :-) Viszont annyira rendszertelen az életem, hogy ezt nem biztos, hogy tudnám tartani.
De még gondolkodom rajta...

És akkor jöjjenek a márciusi célok (már a publikusak, mert azért van nem publikus is:
- Sárkányos RRt befejezni (mivel 90%on állok, meg hétfőn postázom, ez nem lesz gond.)
- annaitto IV és JJRRjét befejezni (dettó)
- két darab MS macsekhoroszkóp minta
- egy darab MS Astrocats minta
- egy darab Permin fűszernövény
- Spongyabob
- tavaszi banner (PR tavasz topiary)

Mivel ennyit még muszály lesz tartani, ennyi!